Mirec

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

O tom ako som na tržnici... nenakúpil.

O plavkách, snehu a tržnici, ktorá má vlastnú poštu.
Rozhodol som sa, že je načase dať sa na šport. Leto sa blíži a ja mám kondičku ako invalid. Nakoniec som si vybral plávanie, milujem vodu. Ono by na tom nebolo nič tragické, keby sa teraz dali nejakým normálnym spôsobom zohnať nové plavky. Jednoducho, tie moje minulé leto neprežili. Nuž, začal som pátrať doma na východe (ale liter za ne nedám), potom tu v Prahe (400 Kč znie lepšie, ale ten mini výber). A potom ma pátranie zaviedlo, ako už rozhlasujem v titulku, na tržnicu.

Nie na hocijakú, ale na holešovickú tržnicu. Keď som predtým počul, že tam majú vlastnú poštu, prišlo mi to divné, ale nedumal som nad tým. Teraz sa tomu už vôbec nedivím. Praha, veľké mesto, ale predsa. Tu akoby nejaké veľké trhovisko nepatrilo. Poznám to zo Slovenska, Poľska, Bulharska, Maďarska, ale tu?! Zatiaľ som v matičce Praze :o) na nič podobné nenarazil. Jasné, vedel som kde tá tržnica je, ale nikdy mi tam netrebalo ísť.

A tak som nasadol na "tramvaj" a pobral som sa pátrať po plavkách. Samozrejme, letná sezóna nie je, tak som ich nenašiel (vlastne našiel, ale to si radšej priplatím na čosi zaujímavejšie). Ale späť k tomu hlavnému. Toľko vietnamcov na meter štvorcový som dávno nevidel. Trhovisko veľké ako v Cieszyne, alebo Nowom Targu, len bez Poliakov a hordy kupujúcich. Bolo tam tuším všetko, dokonca nielen pošta, ale i T-mobile, Baťa a pár obchodov, čo by som na tržnici nečakal. Všade kopa oblečenia, zeleniny, obuvi, všetkého.

Nuž, tržnica. Poriadne veľká a určite sa tam ešte vrátim. Snežilo a ku koncu pršalo. Plavky som nekúpil, a dokonca som trocha poblúdil. Možno bude niekto krčiť nosom, veď to nie sú navoňané obchody v centre, kde môžete nakupovať skutočne značkové veci za nekresťanské ceny. Ale bolo to fajn, videl som Prahu z iného pohľadu ako obyčajne.

Všedné - nevšedné | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014