Mirec

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Perlím.

Keď tak pozerám na ľudí okolo, občas (zhruba každý deň) sa mi stane zaujímavá vec. V okolí sa VYSKYTNE nejaký expert, ktorý zo seba dokáže vysúkať neuveriteľné výplody. Stáva sa to aj vám?
Niekedy je to profesor v škole (taký čistokrvný fyzik alebo matematik to majú v krvi, keď začnú perliť, nemáte šancu). Niekedy sa to stane len tak na ulici, ktosi čosi prehodí a drží sa ma to ešte hodiny. Včera sa mi to stalo pri bankomate. Za mnou čakal chlapík a nejak sa mu nechcelo čakať, tak zaperlil a spýtal sa: Bude ti to taky trvat jako tomu lopatovi? Lopato, ešte teraz sa toho neviem zbaviť. Niekedy perlia spolubývajúci (fitymaszukulet, je to maďarsky, aj keď bez prehlások a ani neviem či správne), niekedy perlí televízia (Moravec sa v nedeľu v debate pýtal Miloša zemana: "Zaleze po volbách jezevec z Vysočiny zpátky do díry?") A osobitnú kapitolu tvorí moja polovička s Bedřichou Šílenou, nikoho iného si neviem predstaviť, aby sa týžeň perlil zo slova mouka.

Mňa tiež chytajú perlivé nálady. Niekedy perlím tak, že ani sám sebe nerozumiem. Potom zase perlím tak, že tomu rozumiem len ja. A niekedy moje perly pochopí každý, len nie ten, komu ich prezentujem.

Včera v hospode ma chytala perlivá nálada. Nie veselá, ale sakramentsky nepríjemná. Presne v štýle včerajšieho blogu, akurát naživo, čo je ešte horšie. A tak som perlil a polovičku som varoval, zajtra budem na nete perliť ešte viac. A tak perlím, JÁ KONRÉTNĚ NEJVÍC, HEHEHE Viem, mala ma držať hlúpa nálada ešte aspoň týždeň, mal som mať depresívne kecy, nadávať na celý svet okolo, ja viem. Potom by to malo úroveň ;o) ale uznaj: S takovým materiálem se do Evropy nedá. Okolo sa potulujú akýsi lopatovia, všade je mouka, jezevci a za rohom určite striehne fitymaszukulet. Zdolalo ma to, a tak sa nedá perliť ďalej nepríjemne.

Ráno zazvonil budík, a tak som otvoril jedno oko. V izbe tma, všade ticho, len v diaľke akési kroky (asi šaty vychádzali z módy). Nikde nikoho, aj spolubývajúci zmizol. Večer mali jeho známi plávanie, a ako ho poznám šiel s nimi do hospody po plávaní. Asi zavetril príležitosť (ani nechcem vedieť akú) a ako všetci dobre vieme: Príležitosť robí zlodeja, tak ho ukradla. Zatlačím budík a v rannom delíriu pozerám z postele.

"Ale veď dnes mám perliť", preletelo mi hlavou, tak som teda vstal. Chcel som perliť nepríjemne, depresívne, ale nedá sa. Vy tiež radi perlíte o blbostiach?

A ešte perla na záver. Perliť sa dá aj s perlivou vodou. Keď sa krkavá voda prejaví včas, také poriadne grgnutie vie rozhodiť sandál pokojne aj plnej posluchárni zahĺbenej v tajoch matematickej analýzy. (O ohnivej vode a prednáške z mikroekonómie radšej pomlčím).

Do vi... Do perlenia priatelia.

Na zamyslenie | stály odkaz

Komentáre

  1. toto sa nedalo citat inaksie
    ako s usmevom na perach
    publikované: 14.03.2006 11:17:19 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Ja som sa tiez smial.
    A cely zas co som to pisal.
    publikované: 14.03.2006 15:18:29 | autor: mirec (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. :-)
    ale je dobre, že perly existujú, to by potom humor vyschol:-))
    publikované: 16.03.2006 08:25:42 | autor: meg (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014