Mirec

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Komu pán boh, tomu všetci svätí.

Alebo by som mohol začať, že chudobnému aj z hrnca vykypí alebo nejak podobne. Proste kopnite si do mňa, mám strašný deň.
Že strašný deň, ono to má korene už niekde ďalej, v sobotu. Slniečko mi napísalo, ale ja blbec, zaspal som na izbe a neodpísal. Odrazu boli dve hodiny v noci. A tak som si povedal nebudem otravovať a zájdem si zajtra dobiť kredit. A prišla ďalšia zrada, bankomat mi veľkoryso oznámil, že kredity práve dnes nedobíja. Nuž super, a tak sa zo mňa stal nedobrovoľne ignorant. Ja viem, niekedy si mobil skoro nevšímam, mávam vypnuté zvonenie. Niekedy neodpisujem, som na to asi príliš roztržitý. Teraz niečo chcem, ale za minútu už o tom neviem. A keď chcem napísať, tak sa proste nedá. Ukážkový príklad zákona schválnosti.

Potom prišiel blbý 12-hodinový pracovný deň. Ráno som zistil, že boh vie ako dlho už jazdím metrom načierno. Jednoducho, môj mesačník sa vyparil. Z peňaženky ho vobec nevyberám, ale jednoducho tam nebol. Jediného jedla som sa dočkal o piatej večer. Stále som nemal kredit. A po práci, aby nebolo málo, električkou som šiel na kolej naozaj načierno. Lístok som nemal a ísť ho kupovať by znamenalo prísť z práce minimálne pol hodiny neskôr.

Bol to vari koniec tohto čierneho vtipu? NIE! Kredit nešiel dobiť ani večer, a na koleji sa nedala tá správa napísať, Ki čosi inštaloval a ten nešťastný PC reštartoval každé dve minúty. Mesačník sa stále neobjavil, a mne začínalo byť nanič. Ki ma ukecal, že mám s ním ísť do hospody a vďaka tomu sme sa so slniečkom nakoniec pohádali. Ja viem, som blbec.

A ďalší deň ráno? Mesačník nikde, tak ma napadlo, že to skúsim so študentskou kartou. Nechcelo sa mi vybavovať nový preukaz. S tou by to šlo, lenže s hrôzou som zistil, že namám ani tú. To už som sa skoro bil po hlave aký som blbý, roztržitý zábudlivý a ešte aj smoliar. Jediné miesto kde mohla byť bola menza. Samozrejme tá, ktorá vydáva len večere. Zburcoval som tam recepciu, akademickú reštauráciu, vedenie koleje a po pol hodine som sa k nej dostal. Kým som vybavil ten mesačník, zmeškal som cviká v škole.

A teraz sme s tým mojím nejakí pohnevaní. Ja viem, z jeho pohľadu to mohlo vyzerať tak, že na neho kašlem. Zhoda náhod a mojej blbosti. Najhoršie je, že si za to môžem sám. Tým, že som zábudlivý, že nemám kredit, že som proste blbec. Pokojne si do mňa kopnite, mám nezabudnuteľný deň.

Všedné - nevšedné | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014