Mirec

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Třeba.

Třeba len náhoda, čo ma vzviedla z miery. Třeba ani to, len som sa nechal vykoľajiť niečim bezvýznamným. A třeba.. ja fakt neviem čo.

Dávno som na blogu nebol. Nič som tu nenapísal a pritom sa toho stalo zase dosť. Písať o tom? Nepísať? Ale to čo sa mi stalo dnes, nad tým zostáva rozum stáť. (môj v prvej chvíli odmietol aj to)

Celé sa to začalo mojou vlastnou blbosťou. Veziem sa metrom do práce.  A zrazu hlasenie: "Karlovo náměstí", a tak som nerozmýšľal a vystúpil. Proste skrat, mal som sa viezť ďalej. A tak pozerám na odchádzajúci vlak a je mi jasné, že do práce dobehnem v poslednej minúte.

Prechádzam po nástupišti, keď odkiaľsi počujem hlas: "Mladý pane, promiňte." Otáčam hlavu a vidím drobnú postavu. Akási staršia pani, ani čistá, ani špinavá. Oblečená možno až príliš úboho. Bola to bezdomovkyňa. Ja viem, tých je všade kopa. Ale táto bola iná. Bola čistejšia ko tí bežní homelesi. Tak som teda načrel do vrecka a dal som jej pár korún. Poďakovala a obrátila sa na odchod. A potom to prišlo.

"Děkuji, třeba vám to přinese štěstí v podobě hodného chlapce." A už jej nebolo. Stál som tam, aj dýchať som zabudol. Jednoducho ma odrovnala. Ako to myslela? Čo to vôbec vravela? A prečo mi to povedala? Veď ja už jedného mám. A tak som stál a skoro mi ušlo aj to ďalšie metro.

Niekedy asi rozmýšľam nad blbosťami a niekedy.. mi aj rozum zastane.


Všedné - nevšedné | stály odkaz

Komentáre

  1. obcas
    to pride ako blesk z jasneho neba
    publikované: 22.03.2006 10:14:47 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. obcas
    ano, niekedy to proste pride a je to. Ale toto som teda necakal.
    publikované: 22.03.2006 11:54:30 | autor: mirec (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. mne sa stalo
    že som po týždennom školení v Nitre, kde moje kolegyne využívali dlhé letné večery bez rodín na vymetanie barov a ja som si vždy išla sadnúť niekam do parku a písala si denník, že ku mne tesne pred cestou domov pristúpila stará cigánka ako z rozprávky a povedala:
    Tieto oči prezrádzajú múdrosť, ktorú vaše kamarátky nemôžu pochopiť. Preto vás ohovárajú, keď chodíte sama večer von. Skoro som spadla z nôh. vždy som totiž odchádzala z hotela skôr, ako ony. Nikdy inokedy by to nebolo tak pravdivé, ako vtedy.
    publikované: 22.03.2006 21:32:15 | autor: čvirová (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. tak to je sila
    na mna to tiez doslo zko blesk, a ked som sa vypytoval zn8mych, tiez cosi takeho poniektori zazili. zvlastne, clovek len tak ide po ulici a clovek ktoreho v zivote nevidel mu vidi skoro az do zaludka
    publikované: 22.03.2006 21:45:37 | autor: mirec (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. bezne? Tazko:)
    mne sa to stava aj v nezavislosti od krajiny.
    Minuly tyzden som bezdomovcovi pri zeleznicnej stanici podarovala moj obed (sendvic:)), lebo vyzeral hladny. Nielen ze sa podakoval (!), ale dokonca aj priznal, ze keby som mu dala peniaze, asi by si kupil chlast. A ze je skutocne hladny- ze to bolo na nom aj vidiet, sa okamzite zahryzol do obeda a behom minuty ho schramstol ako malinu:).
    Mne zostal dobry pocit:).
    publikované: 26.03.2006 00:12:25 | autor: tweety (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014