Mirec

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Technické blues.

Nečakajte obskurné pojednanie o hudbe. Nečakajte ani chválu techniky. Len sa pridajte k môjmu dnešnému technickému blues. "TAK ZPÍVÁM BLUES."
Klasika, zapékané brambory s kapustou, alebo po našom s kelom. Obed, po ktorom 90% ľudí odloží príbor a lačne pozerá okolo. Potom písomka z angličtiny (nie je pravidlo, ale dnes som mal nepriestrelný ťahák, tak sa nebolo čoho báť). Všetko to prebehlo akosi ľahko, jednoducho. Nič ma neodrovnalo, ani extra veľký obed, ani náročnosť písomky. A predsa.

A predsa, keď som vyliezol po písomke von z učebne, bolo mi jasné, že bez kávy to nepôjde. Možno je na vine zase to počasie, stále zamračené, teplota ani zima ani teplo. Možno je problém v tom, že ma dnes nič nevyprovokovalo k väčšej aktivite. A možno sú za oblakmi škvrny na slnku.

Jednako som sa hneď po písomke dohnal k automatu. V ruke už žmolím 7 Kč, premýšľam nad zázrakom v plastovom kelímku. Nad extra silným zázrakom s mliekom v kelímku.

Zrada! "To asi nepůjde." vraví mi chlapík v montérkach, presne taký akí sa tu po škole vyskutujú odkedy sa tu rekonštruuje. A ďalej fascinovane pozerá na zradný nápis na automate. Vydedukoval som z neho čosi v zmysle, že na čokoľvek teplé z automatu sa zbytočne teším. Je to nemčina? Prebleslo mi hlavou? Nie, nebola. Doteraz neviem v akom jazyku sa mi dnes technika takto vysmiala. A tak som sa chvíľu nechal hypnotizovať neznámym nápisom aj ja. Po chvíľke, keď spása aj tek neprišla, nezostalo iné, len pokrčiť ramenami JE TO TECHNIKA a ísť ďalej.

Stalo sa aj vám niečo podobné? Určite. Pochybujem, že by si dnešná technika ešte nevystrelila z každého jedného z nás. Tu je to automat na kávu, tam automat na lístky na MHD, hentam nejde 10 minút net a už sme "na větvi", tamtok zase netečie teplá voda, alebo nemajú prúd. "A TAK SI ZPÍVÁM BLUES", bez techniky si už ani nevypijem kávu. Dokázal by som bez nej ešte vôbec prežiť?

Všedné - nevšedné | stály odkaz

Komentáre

  1. technika
    je na to, aby nam ulahcila zivot, ale castokrat nam ho stazuje
    publikované: 15.02.2006 19:23:29 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. tak tak lulla
    Uľahčuje, to ano :o) a študujem informatiku, tak z nej raz hadam budem žiť. Len ma niekedy straší akí sme od nej dnes už absolútne závislí.
    publikované: 16.02.2006 17:55:40 | autor: mirec (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. tiez
    ti obcas podvedome prebehnu myslou vsetky tie scifi o pocitacoch a robotoch buducnosti, ktore sa proti nam vzburia?
    publikované: 16.02.2006 18:31:13 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. vzbura strojov
    neviem, zatial by som sa tohto neobaval. skor mi pride, ze tie stroje su stale zlozitejsie, zlozitejsie a zlozitejsie. a samozrejme ovela radsej sa kazia. a dalsia vec, pride mi to ako zly vtip, ale zaciname zit vo svete ktoremu skro nerozumieme. pouzivame techniku vsade, na kazdom kroku, sme od nej absolutne zavisli a pritom vacsinou ani nemame predstavu ako to funguje. az by sa raz cosi extremne posralo, alebo by proste na dlhu dobu vypadol prud, nebol by plyn, alebo cokolvek, ved tu pokapeme ako muchy

    toto mi pride trocha strasidelne, ale dnes sa tomu uz zabranit neda, cena za nase pohodlie
    publikované: 16.02.2006 19:36:42 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. mirec
    ved ty si mi normalne ukradol nick!!! :)
    publikované: 16.02.2006 22:39:11 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. nehapem
    ako som ukradol nick? ze ta mam medzi odkazmi? zaujala si, tak si chcelm prelistovat tvoje vytvory a adresy si nezapamatam, nie som pocitac :o)
    publikované: 16.02.2006 23:27:42 | autor: mirec (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014