Mirec

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Na západe (severe, východe a juhu) nič nového.

Nič nového a tak som teda zase tu. Teda noviniek je dosť, veď sú ich plné noviny. Každý si chce ráno ku kávičke prečítať niečo zaujímavé a "dôležité", hlavne v uhorkovej sezóne.
Nosorožec čierny vraj vyhynul. Aspoň o tom je presvedčená Svetová únia pre ochranu prírody. Výprava v severnom Kamerune bola neúspešná, nenašli žiadne stopy jeho existencie.

V Massachusetts pomohol čip implantovaný do mozgu paralyzovanému človeku pohybovať predmetmi. Šialené a pritom úžasné.

K Zemi by sa mal asi za dva roky priblížiť ďalší asteroid, ktorý by sa s ňou mohol zraziť.

Rusi chcú do roku 2010 vybudovať plávajúcu jadrovú elektráreň krotá by mala zásobovať energiou odľahlé arktické oblasti. Dočkáme sa pojazdného Černobyľu?

V Čechách politici nevedia narátať do 101. 100 koaličných poslancov je vraj viac ako 100 opozičných.

Naopak Fico to má zrátané až príliš dobre. Len či sme sa v tých voľbách neprerátali.

V Poľsku už ani nerozoznáte premiéra od prezidenta.

A tu v Prahe je stále teplo, prší len keď sa chystám na všetko vykašľať a ísť sa opekať zdravým slnkom pod tunajšiu ozónovú dieru. Ktovie, či aj tá za pár rokov nebude podliehať regulácii EU.

Čakám na e-mail. Mám za sebou pohovor, a zatiaľ netuším či úspešný. Ja viem, šanca nie je veľká, a asi sa tam objavil niekto lepší ako ja, ale neistota je jednou z najmenej príjemných vecí na svete.

Za pár minút mám ísť do hospody. Bude aspoň tam niečo iné ako na západe, kde niet nič nového? Ťažko povedať, prezradím možno už zajtra.

Tam kdesi preč je vo výške ukryté Vareškové pleso. Z jednej strany chránené bralom pred pohľadom nepovolaných z doliny, z druhej pritisnuté k mohutným horám. Jeho rovná hladina je až prekvapujúca, tam v krajine kde prevláda výška nad ostatnými rozmermi. Tiež tam svieti slnko a je teplo. Ale je to slnko, čo by nepálilo, a teplo, ktoré by skutočne hrialo. Krajina, kde by bol tou najúžasnejšou novinkou fakt, že by neboli na dosah žiadne "dôležité" správy.

Všedné - nevšedné | stály odkaz

Komentáre

  1. :))
    posledna veta - krasa
    publikované: 14.07.2006 18:50:59 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. rypnem si ^_^
    V meste to hreje a páli hlavne preto, lebo tu máme hafo betónu a vecí, ktoré sa krásne vedia zohriať a popri tom teplo aj odrážať... ale pre dlhé a nepríjemne dni mám dobrý recept: Cez deň práca, v noci spať >^_^< a popri tom trochu anime ^^
    publikované: 14.07.2006 22:14:25 | autor: Bombulko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014