Mirec

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mohamed a hora.

Keď nejde hora k Mohamedovi, ide Mohamed k hore. Alebo ináč, keď som ja nešiel za Yetim, Yeti si našiel mňa.
Áno, skončilo to presne tak ako som sa obával. Celý som sa rozplýval: Hurá, idem domov. Pôjdem sa vyblázniť do Tatier. A nakoniec zase nič. Počasie sa zbláznilo a tak som v sobotu ráno pozeral ako prší. Nuž Yeti maj sa pekne, v bahne ťa hľadať nebudem.

Nakoniec pršať prestalo ale aj tak som Yetiho nemienil naháňať za každú cenu. Dal som sa na náhradný program, s mojimi sestričkami sme postupne obišli všetky možné obchody v meste. Minuli sme pár korún a bolo.

Ale Yeti sa nenechal zahanbiť ani po daždi. Veď zima ešte nekončí, a v Tatrách už vôbec nie. A tak, v sobotu večer som si skoro oči vyočil. Ulica zaliata zlatým svetlom z pouličných lámp a všetko je pod 30 centimetrovou vrstvou snehu.

Ta, co še to robi? Odkiaľ sa tam ten sneh odrazu vzal? Veď pršalo, bolo nad nulou, a celkovo tuším sa blížila jar. Ešte dnes cez obed!

A celú nedeľu som pozeral ako sneží a sneží. Električkou som sa už nikam nevybral. Trebalo sa baliť, a jednoducho som bol lenivý. Naša ulica sa zmenila zimnú rozprávku, toto si nepamätám ani na vianoce. A potom večer prišiel Yeti.

Čakala ma cesta vlakom a ja blbec som sa rozhodol pre nočný rýchlik. Neviem aké s máte s nočným cestovaním skúsenosti. Ja už kadejaké a popri pochybných týpkoch, čo sa vedia po vlakoch potulovať je asi nahoršia vec, čo sa vám môže prihodiť zima. Stalo sa mi to už minule, nasadnem do vlaku a som rád, že neprimrznem k sedačke. Vtedy som sa ešte naivne pýtal sprievodkyne, že čo sa deje. Presťahovala ma do vedľajšieho vagóna. A potom ešte raz. Tvárila sa, že sa čosi kazí, že nevie prečo je všade zima.

A aby bolo z čoho sa zasmiať, a nad čím krčiť ramenami, za hranicou sa vlak znemil na pojazdný tropický ostrov. Odrazu som mohol zhodiť väčšinu vrstiev, kúrilo sa. A toto som si užil aj teraz. Už ma to ani neprekvapilo. Yeti si na mňa počkal vo vlaku. Pekne so mnou posedel v kupé až po hranicu, potom mi zamával a nechal ma, nech v Čechách trocha rozmrznem. Klobúk dolu Železničná spoločnosť, na toto je môj rozum krátky.

Všedné - nevšedné | stály odkaz

Komentáre

  1. zrejme
    sme sa stretli :)
    v sobotu som bola so sestrickami v poprade v jednom NC
    publikované: 06.03.2006 13:30:19 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Ale nevrav
    a nebolo to nakupne centrum nahodou MAX? (teda hypernova?) tesco by som nakupnym centrom ani nenazyval :o)
    publikované: 06.03.2006 13:59:52 | autor: mirec (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. nocne cestovanie
    ja mam len pozitivne skusenosti. Isla som v noci vlakom do Drazdan, a jedine co ma prekvapilo bol strasny ramus v Prahe, kedy polovica ludi hladala pricinu ramusu a druha polovica iba nekonstruktivne nadavala:). Patrila som k tretej casti, ktora si prikryla hlavu vankusom a tvarila sa, ze neexistuje:).

    Co sa kurenia vo vlakoch tyka, vzdy je to blamaz. TO uz su tie nase zeleznice, vdaka aj tak, ze nejake mame. Pri porovnani s niektorymi vychodoazijskymi- su aj horsie:) (indicke?:) ) ale aj lepsie (japonske:) )
    publikované: 06.03.2006 14:41:05 | autor: tweety (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. aj tak sa da
    Mna by ani nestvalo, ze to nie je prave najprijemnejsie cestovat v nasich rychlikoch, ale ked sa ide setrit uz aj na kureni a nechaju cestujucich mrznut.. kde sme?! Neviem neviem, ci este niekedy v zime pojdem nocnym vlakom. Som nachcipany jak taka svina.
    publikované: 06.03.2006 15:12:27 | autor: mirec (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. ano
    MAX :))
    publikované: 06.03.2006 16:37:55 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. No vidis
    to sme o seba urcite zakopli :o) Mala si na mna zakricat.
    publikované: 06.03.2006 16:51:19 | autor: mirec (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. juuuj
    nabuduce
    publikované: 06.03.2006 16:56:52 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014